HomeInstallatietechniekDaktechniekReferentiesContact


Daktechniek
Introductie


Voor onze afdeling daktechniek zijn wij sinds 15 jaar gespecialiseerd in EPDM systemen, wij zijn dan ook Licensed Contractor van Firestone EPDM systemen. Tot onze EPDM werkzaamheden behoren ook het aanleggen van bassins en vijvers.

Ook zijn wij gespecialiseerd in zinken, koperen, aluminium, loden gevels, daken, goten en hemelwaterafvoerstystemen. Wij kunnen alle projecten in zink, koper, aluminium en lood in eigen werkplaats tot 3 meter zelf knippen, zetten en profileren.

Wij zijn gecertificeerd verwerker van Rheinzink (Wentzel) waardoor er een zeer goede verhouding tussen prijs en kwaliteit ontstaat.


Firestone EPDM
Eigenschappen en voordelen


Firestone Rubbergard® EPDM is een zeer sterk synthetisch rubbermembraan met een unieke combinatie van de volgende eigenschappen en voordelen:

Snelle en eenvoudige plaatsing
Firestone Rubbergard® EPDM is verkrijgbaar in folies tot 15 m breed en tot 60 m lang. Resultaat: minder naden en kortere plaatstingstijden.


Uitgesproken weerbestendig en duurzaam
Dankzij zijn samenstelling van in hoofdzaak EPDM en roet, garandeert Firestone RUbbergard® EPDM een onovertroffen weerstand tegen ozon, UV-stralen en veroudering.





Grote flexibiliteit en rekbaarheid
Firestone RUbbergard® EPDM blijft soepel, zelfs bij temperaturen tot -45°C en kan tot 300% rekken om eventueel uitzetten van het dak en grote temperatuursverschillen probleemloos op te vangen.

Lage kost van levenscyclus
Firestone RUbbergard® EPDM vergt weinig of geen onderhoud. Deze eigenschap, gekoppeld aan de inherente duurzaamheid en vergelijkbare plaatstingskosten van EPDM dakstystemen zorgt voor een zeer lage kost van levenscyclus.

Milieuvriendelijk
Firestone RUbbergard® EPDM is een inert materiaal met geringe invloed op het milieu, zowel tijdenshet productieproces als bij het gebruik.



Een gepast systeem voor elk dak

Firestone heeft diverse bevsitigingssysstemen ontwikkeld voor haar Rubbergard EPDM membranen. Afhankelijk van de aard van uw dakproject.

Firestone Geballast Styteem
Systeemeigenschappen


Lage verwerkingskosten
Gebruik van grote EPDM folies
Minder naadverbindingen
Snelle plaatsing
Zeer weersbestendig
Groot aantal geschikte ondergronden

Systeemcriteria
Het Firestone Geballast EPDM Daksysteem kan worden toegepast op alle daken, die het gewicht van de extra ballast kunnen dragen en met een helling kleiner dan 5%.

Systeeminstallatie
De grote EPDM dakfolie wordt los op een geschikte ondergrond gelegd. Bij gebruik van meerdere folies, moeten deze overlappen en de naden afgedicht volgens de Firestone QuickSeam Splice Tape naadtechnologie.

Kimfixaties en dakdoorvoeren worden volgens de Firestone specificaties uitgevoerd. Eenmaal afgewerkt, wordt de EPDM folie geballast met kiezel of betonnen tegels met een minimumgewicht van 50 kg/m².

Firestone Volledig Gekleefd EPDM Systeem
Systeemeigenschappen


Lichtgewicht
Esthetisch
Toepasbaar op elke dakhelling
Hoge windweerstand
Geschikt voor ongebruikelijke dakvormen

Systeemcriteria
Het Firestone Volledig Gekleefd EPDM Systeem is toepasbaar op elk dak waarvan de ondergrond geschikt is voor verlijming met Bonding Adhesive. Voor te isoleren daken moet worden nagegaan of de onderconstructie voldoende uittrekweerstand biedt voor het bevestigingssysteem van de isolatiepanelen.

Systeeminstallatie
De EPDM dakfolie wordt rechtstreeks op de ondergrond gekleefd met Firestone Bonding Adhesive. Indien meerdere folies worden gebruikt, moeten deze overlappen en de naden gedicht volgens de Firestone QuickSeam Splice Tape naadtechnologie.

Kimfixaties en dakdoorvoeren moeten volgens de Firestone specificaties worden uitgevoerd.

Firestone Mechanisch Bevestigd EPDM Systeem
Systeemeigenschappen


Geen perforatie van EPDM folie
Gebruik van grote EPDM folies
Snelle plaatsing
Minder naadverbindingen
Lichtgewicht
Esthetisch

Systeemcriteria
Het Firestone RMA Mechanisch Bevestigd EPDM Systeem is toepasbaar op daken met een onderconstructie die voldoende uittrekweerstand biedt voor mechanische bevestiging.

Systeeminstallatie
Het RMA systeem werd ontwikkeld rond de Firestone QuickSeam RMA strip: een 254 mm brede strip van gewapend EPDM membraan aan beide zijkanten gelamineerd met een strook zelfklevende QuickSeam Splice Tape.

De RMA strips worden los op de ondergrond geplaatst en mechanisch bevestigd in de dakvloer. De EPDM folie wordt vervolgens op de RMA strips gekleefd volgens de Firestone QuickSeam Splice Tape naadverbindingstechniek. Kimfixaties en dakdoorvoeren moeten volgens de Firestone specificaties worden uitgevoerd.






Zink, een uiterst nuttig materiaal

In vergelijking tot andere metalen is de energie die nodig is om zink uit erts te winnen beperkt. En voor recycling is heel weinig energie nodig. Ook het bewerken en de montage van zink en verzinkte producten vergen weinig energie en er komen geen schadelijke stoffen bij vrij.

Zink is duurzaam in het gebruik. Ook na jaren heeft het nog steeds dezelfde eigenschappen. Het wordt niet bros en veroudert niet. Het is heel gemakkelijk te repareren. Bovendien behoeft het geen milieubelastende beschermlagen om de tand des tijds te kunnen doorstaan.

Rheinzink

Rheinzink behoort tot de toonaangevende producenten van titaanzink in Europa. Met productiefaciliteiten in Datteln en verkoop- en consultingvestigingen in heel Europa is Rheinzink de enige zinkproducent, die hemelwaterafvoerstystemen compleet uit eigen productie en onder strenge Quality zinc eisen levert.

Rheinzink Service Nederland levert naast een compleet HWA-pakket ook eigen Rheinzink® dakbedekkingssystemen en gevelbekledingssystemen op maat. Desgewenst krijgen architect, aannemer en verwerker technische begeleiding en ondersteuning in de vorm van CAD-detaillering, STABU-service en persoonlijke advsering in alle fases van het bouwproces.

Enkele gevelbekleding technieken Rheinzink

Rheinzink® -felstechniek

De enkelfels is een lengteverbinding van naast elkaar liggende felsprofielbanen. Op het gebied van gevelbekleding komt deze techniek het meest voor en onderscheidt zich dor de duidelijke accentuering van zijn enkelfelsen. (breedte ca. 12 mm). Met behulp van profileermachines kunnen de profielen snel en eenvoudig worden omgekant en de felsen worden gesloten.

De verschillende lengtes en breedtes van de felsprofielbanen maken het mogelijk om bijzondere vormen te realiseren.

Rheinzink® -golfprofiel
Het golfprofiel heeft de vloeiende vorm van klassieke sinusgolf die voor een zeer elegant aanzien zorgt. De verschillende manieren van plaatsen - horizontaal, verticaal of diagonaal - geven de gevel niet alleen een fijne structuur maar verduidelijken ook de grens tussen twee velden. Zachte licht- en schaduw- effecten geven op grote oppervlakken een optisch aantrekkelijke levendigheid.

Rheinzink® -trapeziumprofiel
Het trapeziumprofiel overtuigt zowel bij horizontale, verticale als ook bij diagonale plaatsing door zijn hoekige en koele vorm.. De lichtinval heeft op dit profiel een groter contrasterend effect dan op dhet gedempte golfprofiel. De mogelijkheid om tussen twee zijden te kiezen geeft deze gevelbekleding bovendien een profiel met "twee gezichten".

Rheinzink® -roefsysteem
Het roefsysteem is het oudste systeem dat tegenwoordig nog gebruikt wordt om gevels mee te bekleden. Als basis voor de bevestiging kan gekozen worden voor een houten roeflat die tussen de roefbanen wordt aangebracht.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van het innovatieve RHEINZINK -klik-roevensysteem. Beide bevestigingsmogelijkheden worden aansluitend met een roefkap afgedekt. Het klik-roevensysteem voldoet aan alle eisen met betrekking tot een efficiënte en exacte montage.

Rheinzink® -rabatprofiel
De gevel krijgt door het schubachtige karakter van het rabatprofiel een zeer individueel aanzien. Licht en schaduw bewerken op een gevel met rabatprofielen aantrekkelijke schakeringen en contouren. De prefab profielen, geheel op maat gemaakt, garanderen op het werk een optimale montage. De asmaatbreedtes variëren tussen 200-333 mm en de profiellengtes tussen 400-4000 mm.

Rheinzink® -plankprofiel
Het grote voordeel van het plankprofiel is, dat er gekozen kan worden tussen verschillende asmaatbreedtes (200-333 mm), profiellengtes (400-5000 mm) en voegbreedtes (0-30 mm) . Afwijkende afmetingen zijn in overleg met RHEINZINK leverbaar. Gecombineerd met de flexibiliteit waarmee de profielen kunnen worden geplaatst (horizontaal, verticaal en diagonaal), geeft het plankprofiel de architect vrij spel om zijn ideeën te verwezelijken. Plankprofielen bieden bij renoveren en achteraf isoleren een snelle montage en een duurzame kwaliteitsoplossing.

Rheinzink® -horizontaal-profiel
De horizontaalprofielen lijken op de plankprofielen. Er zit echter een verschil in de bevestigingstechniek. De elementen, aan twee kanten van een randprofiel voorzien, worden met behulp van een voeg van 20 mm indirect op het speciale RHEINZINK-bevestigingsprofiel gemonteerd. Veranderingen in de lengte als gevolg van temperatuurverschillen kunnen dankzij deze techniek opgevangen worden.

Rheinzink® -bijzondere systemen
Met bijzondere systemen worden combinaties ofwel variaties van de "klassieke"profielen bedoeld. Grote oppervlakken, die buitenproportionele afmetingen lijken te hebben, worden door het gebruik van verschillende profielen in overzichtelijke eenheden ingedeeld. Ook Z-profielen, lamellen en andere gezette profielen zijn in overleg met RHEINZINK leverbaar.

Rheinzink® -groot formaat losanges
De groot formaat losagnes worden vooral gebruikt op grote geveloppervlakken. Op dergelijke oppervlakken komt de aanwezigheid van losagnes het meest tot zijn recht. Wordt RHEINZINK-walsblank als uitgangspunt gekozen, zo ontstaan er door het patineerproces nuances, die de verschillende losagnes een eigen gezicht geven. De losagnes kunnen voor ieder project in de gewenste afmetingen worden geproduceerd.

Rheinzink® -losagnes
De vierkante en de ruitvormige losagnes hebben in tegenstelling tot dakleien met een overeenkomstige vormen aan de boven en onderkant omgezette randen. De geringe afmetingen van de RHEINZINK-losagnes kan ook voor de bekleding van dakkapellen, schoorstenen en dakranden een constructueve oplossing zijn.

Rheinzink dakgoten en -hemelwaterafvoeren van titaanzink
Introductie


Dakgoten en -hemelwaterafvoeren van Rheinzink-titaanzink, compleet met toebehoren en hulpstukken, alle met KOMO-keur en leverbaar in de kwaliteiten Walsbank, Nature Grey pro en Graphite Grey pro. Voor projectmatige toepassing kan maatwerk, volgens tekening, worden vervaardigd.

Firestone Bassins
Firestone EPDM Geomembraan. Een hoogwaardige waterdichtingsfolie

Het succes in de dakafdichting, zette Firestone Building Products er toe aan nieuwe toepassingen te zoeken voor zijn waterdichtingsmembranen. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van Firestone EPDM Geomembraan Waterdichtingssystemen.

Firestone EPDM Geomembranen bieden een waterdichte oplossing voor tuinvijvers, siervijvers, waterbekkens, irrigatiekanalen, kunstsneeuwbekkens, saneringsbekkens, enz.

Eigenschappen en voordelen

Het succes van Firestone EPDM Geomembranen is te danken aan hun unieke eigenschappen en voordelen.

Zeer soepel: Firestone EPDM Geomembranen blijven uiterst soepel, zelfs bij koude temperaturen tot -45° C. Deze eigenschap maakt plaatsing mogelijk het hele jaar door in een grote verscheidenheid van klimaten en op diverse ondergronden.

Grote rekbaarheid: Firestone EPDM Geomembranen zijn bijzonder elastisch met een rekvermogen tot meer dan 300%. De folie kan zich aldus perfect aanpassen aan onregelmatige ondergronden en probleemloos zettingen opvangen veroorzaakt door erosie of verschuivingen in de ondergrond.

Weersbestendig en duurzaam: Firestone EPDM Geomembranen bieden een onovertroffen weerstand tegen UV-stralen, ozon en weersinvloeden. Ze zijn bijzonder duurzaam met een minimale levensduur van 30 jaar bij blootstelling aan normale milieufactoren.

Snelle en eenvoudige plaatsing: Firestone EPDM Geomembranen zijn verkrijgbaar in grote naadloze folies tot 15 m breed en 61 m lang. Resultaat: minder werfnaad-verbindingen en kortere plaatsingstijden.

Weinig onderhoud: Eens geplaatst vereisen Firestone EPDM Geomembranen weinig of geen onderhoud.

Milieuvriendelijk: Firestone EPDM Geomembranen zijn een inert materiaal met geringe invloed op het milieu, zowel tijdens het productieproces als bij de verwerking. Bovendien zijn de Firestone EPDM productiefaciliteiten gecertificeerd volgens de ISO 14001-norm voor milieumanagement.


Lawless & Lotski Design